Nyheter

2019

Nu har vi öppet dagligen kl 11-17 fram till den 18 augusti. Välkomna!

Söndagen den 21 juli höll Stinsen och Virserums Konsthall Hantverksdag. Stinsen hade öppet kl 11-17. Hos oss kunde man se olika hantverkstekniker och handla. På Konsthallen var det hantverksmarknad. Virserums Möbelindustrimuseum höll 30-årsjubileum med ett fint program. Vävstugan var öppen, liksom allt övrigt på Bolagsområdet. Det var otroligt mycket besökare på Bolagsområdet och Stinsen slog försäljningsrekord med råge. En fantastisk dag!

Vi har haft årsmöte söndagen den 24 mars kl 13.00. Det var sedvanliga årsmötesförhandlingar som verksamhetsberättelse och ekonomisk redogörelse, val med mera. För att se den nya styrelsen, se fliken styrelsen.

OBS! Årsmötesprotokollet finns tillgängligt för alla medlemmar i Stinsens lokal på Bolagsområdet.

 

Vi städar Stinsen lördagen den 11 maj kl 13 och hoppas att så många som möjligt hjälper till.

Söndag den 12 maj kl 13-15 hänger vi sommarens utställning och har en genomgång av kassasystemet för att friska upp minnet. De som inte kan hänga då har möjlighet att komma under veckan fram till den 18 maj.

Den 19 maj kl 10-16 håller vi öppet för Upptäckardagen.

Det bestämdes att våra öppettider för sommaren blir 15 juni-18 augusti dagligen kl 11-17. Stängt midsommarhelgen.

 

---------------------------------------------------------------------------------

2018

Stinsen och Virserums Konsthall höll Julmarknad den 2 december 2018. Vi hade massor av besökare. En mycket lyckad dag!

-------------------------------------------------------------------

Inför Julmarknaden den 2 december:

Alla som vill ställa ut på Stinsen under Julmarknaden på Bolagsområdet (tillsammans med Konsthallen) är välkomna till möte den 25 november kl 13 i Stinsens lokaler. Vi hoppas att många vill vara med. Förra året var detta en mycket lyckad dag med stor försäljning. 

-------------------------------------------------------------------------------

Föreningen Stinsen höll Stormöte för våra medlemmar söndagen den 7 oktober kl 13.00. Mötet var välbesökt.

---------------------------------------------------------------------------------

 SOMMAREN 2018 ÅRS SOMMARUTSTÄLLNING

Vi har haft öppet tisdag-söndag kl 12-17 9juni-19augusti. Sommaren var varm som ni alla vet, men försäljningen rullade på och en hel del besökare hittade till oss. Den 22 juli höll vi en lyckad hantverksdag tillsammans med Virserums Konsthall. Vi nåddes av den sorgliga faktum att vår sekreterare Irene Örbäck hastigt lämnat oss. Vi sörjer henne och minns hennes glöd för föreningen. Hon fattas oss... 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi höll Årsmöte lördagen den 7 april i Stinsens lokal på Bolaget.

Bland besluten kan nämnas:

Vi kommer att höja Stinsens avans från 20 till 25 procent. Detta för att få ekonomin för föreningen att gå runt. 

Vi söker fler utställare. Hör gärna av er om ni pysslar med något!

Den 21 april kl 10.00 har vi städdag i våra lokaler. Vi är tacksamma om så många som möjligt hjälper till.

Den 2 maj kl 18.00 ställer vi ut våra hantverk inför årets sommarförsäljning. OBS! Kan ni ej denna tid, så hör av er för alternativ tid.

Sommarens öppettider är 9 juni-19 augusti, tisdag-söndag kl 12.00-17.00. Måndagar och midsommarhelgen stängt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

EFTER HÖSTENS MYCKET LYCKADE STICKCIRKEL KÖR VI NU IGÅNG FÖR VÅREN 2018!!!

På tisdag kl 18.30 börjar vi sticka igen. 16 anmälda. Fyra till, sen är det fullt!

Ninnie Edheimer är vår fantastiska cirkelledare!

2017

Vi höll Årsmöte lördagen den 1 april kl 13.00 i vår lokal på Bolagsområdet(DackeStop).

Vid Årsmötet lördagen den 1 april valdes en delvis ny styrelse och de avgående ledamöterna avtackades med blommor. Direkt efter årsmötet hölls ett första styrelsemöte. Där bestämdes följande:

Den 23 april kl 13.00 har vi en samling för nya utställare. Ni som är intresserade av att vara med, ta med ert hantverk och kom. Kl 15.00 städar vi lokalerna. All hjälp är välkommen. Kl 17.00 håller vi styrelsemöte.

Den 3 maj kl 18.00 hänger vi och gör i ordning årets utställnig.

Den 6 maj invigs "nya"Bolagsområdet och då håller vi öppet.

Den 14 maj är det upptäckardag i kommunen och då håller vi öppet kl 10-16.

Sommarens utställning och försäljning har öppet mellan 10 juni till 31 augusti dagligen kl 12-17(måndagar samt midsommarhelgen stängt)

ALLA ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

 

HANTVERKSDAG söndagen den 23 juli kl 12-17 tillsammans med Konsthallen! Hos oss kommer en del av våra medlemmar att visa upp hur deras hantverk blir till. Varmt välkomna!

Vi har nu stängt för årets sommarsäsong. Ett stort tack till utställare och alla glada kunder!

2016

VI HAR HAFT DAGLIGEN ÖPPET UNDER SOMMAREN OCH ÄVEN HAFT EN HANTVERKSDAG.

DACKESTOP HAR NYA ÄGARE. DET ÄR VIRSERUMS HEMBYGDSFÖRENING SOM VIA DEN NYA FÖRENINGEN "BOLAGET HEMBYGDSFÖRENING" TAGIT ÖVER OMRÅDET. VI HOPPAS PÅ ETT BRA SAMARBETE. 

 

2015

NU ÄR VI TILLBAKA I DEN ORDINARIE LOKALEN PÅ DACKESTOP, KYRKOGATAN 34, INTILL VIRSERUMS KONSTHALL.

DEN 24 MAJ ÄR DET UPPTÄCKARDA´N OCH STINSEN MEDVERKAR, VÄLKOMNA!

SOMMARUTSTÄLLNING MED 25 MEDVERKANDE HANVERKARE:

14 JUNI-16 AUGUSTI

TIS-SÖN KL 11-16

SE UNDER UTSTÄLLARE VILKA SOM MEDVERKAR.

 

2014

Den 16 aug 2014 ordnades det en Aktivitetsdag på Stinsen på DackeStop. Det var hantverkare som visaade olika tekniker, underhållning, lotteri, servering mm.

Den 22 april kom som en positiv överraskning för alla medlemmar som samlats för städdag. Det blev inte gamla virkestorken, utan den fräscha utlastningsboden i DackeStops framkant som fungerat som kontor. Vi fick denna lösning vid en träff den 14 april med delar av styrelsen vid en samling på DackeStop. Ledningen för DackeStop föreslog detta byte av lokal och vi fann den mycket lockande och antog denna lösning som mycket bättre för Stinsens verksamhet. Lokalen är mycket fin och ändamålsenlig. Hyreskontraktet är påskrivit och denna dag flyttade vi in!

-----------------------------------------------------------------------------

Den 22 mars höll föreningen Årsmöte. Det var sedvandliga årsmötesförhandlingar med val(se styrelsen), ekonomisk- och verksamhetsberättelse för året som gått. Maj-Britt Svensson avtackades efter 10 förtjänstfulla år som kassör.

För sommarens utställning i vår nya lokal på DackeStop Beslöts:

11 maj: Sista anmälningsdag till sommarens utställning.

17 maj: kl 10-14. Hängning av årets utställning. Kan ni inte då finns möjlighet att komma och hänga från den 14 maj efter överenskommelse.  

18 maj: Öppet för upptäckardagen. Sommarens utställning skall då vara på plats.

14 juni-17 augusti: Öppet dagligen(utom Midsommarafton) kl 11-17 i sommarutställningen

 

Den 3 mars 2014 hade vi stormöte med styrelse och utställare i lokalen på Bastugatan. Där tog vi efter omröstning beslut att permanent hyra torken längst till vänster i virkestorken vid ån på DackeStop. Vi får 87 kvm yta och en ny spännande miljö med översikt och rymd. Mötet beslutadet hyra lokalen från 1 april 2014 och att sikta på att ha lokalen klar med utställare till 1 maj 2014. Ekonomiskt innebär det att vi nu har en permanent utställningslokal och en samlingslokal som vi har råd med året runt.

Vid stormötet beslöts att Föreningen Stinsen håller ÅRSMÖTE lördagen den 22 mars kl 14.00 i Hyresgästsföreningens lokal , Bastugatan 2. Kallelse skickas till alla medlemmar. 

2013

På höstens stormöte beslöts med 99% enhällighet att säga upp vår lokal på DackeStop-området till årsskiftet. Detta på grund av ekonomiska själ OCH att vi trots att det var utlovat inte haft någon som helst värme i vårt hus på hela hösten trots att vi har varmhyra. Vi har tvingats använda elfläktar för att kunna ha den kursverksamhet vi utlovat i lokalen. Dessutom inser vi att vi egentligen inte har råd att ha en fast utställningslokal som huset på DackeStop med tanke på att vi betalar varmhyra året runt, men har vår sommarutställning på en tid då ingen värme behövs och att vi de senaste åren har valt att förlägga vår julutställning till centrum, eftersom det är helt stiltje på DackeStop vid denna tid. 

Vi har bestämt att ha julutställningen på Annexet på Strömsholmen och sedan under vintern bestämma var nästa sommars utställning skall bli. Vi har lite roliga idéer att arbeta med, så vi återkommer i denna fråga.

Vi har hyrt en mycket billig lokal på Bastugatan som kommer att fungera som lager, kontor och möteslokal.

22 november är sista dagen för anmälan till julutställningen.

25 november är det dags för "hängning" av julutställningen i Annexet kl 18.00.

1-22 december har vi julutställning på Annexet på Strömsholmen. Våra öppettider är dagligen kl 11-16. På öppningsdagen den 1 december är det julskyltning i Virserum och vi slår upp portarna kl 14 och vi kommer att servera korv med bröd för 10kr.

 

Föreningen Stinsen har haft en bra sommar och därför har vi förlängdes öppethållandet till 31 augusti. 

På Stinsendagen den 17 augusti höll vi hantverksdag och loppmarknad, samt delade ut det årliga stipendiet till Per-Olof Paulsson, samhällsföringens ordförande. Han mottog detta stipendium för sitt fina arbete för Virserum.

Föreningen Stinsen höll Årsmöte den 11 mars i lokalen på DackeStop. 23 medlemmar deltog! Sedvanliga årsmötesförhandlingar hölls med verksamhetsberättelse, ekonomisk redogörelse samt val(valen kan ses under styrelse). Mötet avslutades med kaffe och fralla under muntra former.

 

Sista anmälningsdag för medverkan på Stinsens sommarutställning: 28 mars. Anmälan till Gerd Engström     : 070-554 38 28 eller Irene Örbäck: 076-814 48 27 

Städning: 8 april kl 10.00

Hängning av sommarens utställning: 9 april kl 18.00(annan tid i veckan enl. överenskommelse)

Sommarens utställning: 1 juni-18 augusti dagligen kl 11-17

Den 13 april hålls Antik & Samlarmässa på DackeStop-området och då håller Stinsen öppet kl 10-16

Den 9 maj blir det Vårmarknad på DackeStop. Stinsen håller öppet.

Den 19 maj hålls Trädgårdsmässa på området , samt samma dag äger "Upptäckardagen" rum. Stinsen öppet kl 10-16.  

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.